Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuidwesten uit perioden met natte sneeuw en regen.

29 december 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn nog brede opklaringen en het is droog. Aan het begin van de ochtend is er landinwaarts lokaal kans op gladheid door bevriezing. In de tweede helft van de ochtend bereikt een gebied met regen en natte sneeuw het zuidwesten. Dit gebied breidt zich gedurende de middag over de rest van het land uit. In het midden en oosten kan de sneeuw plaatselijk even blijven liggen en is er een kans op gladheid. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C en wordt pas in de avond bereikt. In natte sneeuw kan de temperatuur vanmiddag vooral in het midden en oosten lokaal tot net iets boven nul dalen. De wind draait van zuidwest naar zuid tot zuidoost en is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de loop van de avond wordt het van het westen uit droog en klaart het deels op. Komende nacht raakt het van het zuidwesten uit weer bewolkt en gaat het regenen. In het uiterste noordoosten blijft het tot aan de ochtend nog droog. De minimumtemperatuur ligt nabij het vriespunt in het oosten van het land en rond 3°C in het westen van het land. De wind draait in de avond naar het westen en neemt aan zee toe naar krachtig tot hard, verder landinwaarts wordt de wind matig tot vrij krachtig. In de nacht draait de wind naar zuidwest tot zuid en neemt iets af.

Morgen begint de dag regenachtig. In de loop van de ochtend wordt het van het zuidwesten uit droog, in het noordoosten gebeurt dat pas in de middag. Er volgen dan opklaringen, maar er kunnen nog enkele buien tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 13°C in het zuiden. De zuidelijke wind is matig, af en toe vrij krachtig en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar krachtig. In de middag draait de wind naar het zuidwesten en neemt aan zee en op het IJsselmeer tijdelijk toe naar hard.

Vooruitzichten

Zondag maxima rond of boven 10 graden en veel wind, met kans op zware windstoten. Aan het begin van het nieuwe jaar zet zich weer een lichte daling van de temperatuur in

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 05 januari tot en met vrijdag 12 januari

Vrij grote kans (ca. 60%) op een zacht en wisselvallig weertype. Slechts een kleine kans (20%) op een winters weertype richting het einde van de verwachtingsperiode.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn