Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuidwesten uit regen. Vanavond veel wind.

04 januari 2018 door Jannes Wiersema

De bewolking neemt toe en in de loop van de ochtend gaat het in het zuidwesten en zuiden regenen. De regen breidt zich vanmiddag naar het noordoosten uit. In de middag komen opklaringen het zuidwesten binnen en is er daar kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot plaatselijk 12°C in het zuiden. De wind draait vanochtend van zuidwest naar zuid en neemt af naar zwak tot matig. In de loop van de middag en avond draait de wind naar zuidwest tot west en trekt dan weer stevig aan. Boven land komt een (vrij) krachtige wind te staan, langs de kust en boven het IJsselmeer een harde tot stormachtige wind. Daarbij kunnen opnieuw zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur, langs de kust mogelijk zeer zware windstoten van 90-110 km/uur.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt met in het noorden een enkele bui. Later in de nacht en vroege ochtend trekken er mogelijk enkele stevige buien van zuidwest naar noordoost over het land, De minima liggen rond 5°C. De west tot zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht af naar zwak tot matig en aan de kust naar (vrij) krachtig. Mogelijk dat in het zuidwestelijk kustgebied de wind kortstondig aantrekt naar hard tot stormachtig.

Vrijdag overdag is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 8°C. De westenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk nog vrij zacht. Spoedig een overgang naar een kouder en overwegend droog weerbeeld.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 11 januari tot en met donderdag 18 januari

Eerst kans (60%) op rustig en meest droog weer met temperaturen rond of iets onder normaal. Later deze periode een kans (rond 60%) op een overgang naar een iets warmer en licht wisselvallig weerbeeld.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn