Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuidwesten uit toenemende bewolking. Vanaf vanmiddag buien.

25 april 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er eerst brede opklaringen, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe. In het zuidwesten en westen kan er vanochtend al wat lichte regen vallen. Buien boven Frankrijk en België bereiken vanmiddag het zuidwesten en trekken noordoostwaarts over het land. Hierbij is er vanmiddag lokaal kans op onweer, hagel en windstoten. In het noorden en oosten blijft het tot de avond droog. De maxima liggen tussen 17°C aan de zuidwestkust en lokaal 22°C in het midden, zuiden en oosten. De wind is zuid tot zuidoost en matig tot vrij krachtig.

komende nacht is het zwaar bewolkt, met in het zuidwesten en zuiden ook enkele opklaringen. In het noorden en noordoosten valt er lichte tot matige regen (buiig). Elders is het vrijwel overal droog. Het wordt circa 9°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en zuidwest.

Morgenochtend valt er aanvankelijk in het noordoosten lichte regen. Elders is het vrijwel droog met enkele opklaringen. In de middag bereiken enkele buien het zuidwesten en deze trekken noordoostwaarts. Er is een kleine kans op onweer. In de avond wordt het droog en klaart het op veel plaatsen op. In het zuidwesten neemt de bewolking echter al weer toe. Het wordt ongeveer 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig. Aan de kust draait de wind in de middag naar west. In de avond draait de wind naar zuid, in het noorden naar zuidoost en neemt af naar zwak. Aan het einde van de avond neemt de wind aan de zuidwestkust toe naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig en met name in het weekeinde regen en middagtemperaturen onder het langjarig gemiddelde. Zaterdag vooral in het zuiden vrij veel wind.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 02 mei tot en met donderdag 09 mei

Af en toe regen en temperaturen rond of iets onder normaal. Vanaf het eerste meiweekend geleidelijk lagere regenkansen en toenemende kans (naar 40%) op maxima die hoger liggen dan wat gebruikelijk is voor de tijd van het jaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn