Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Van tijd tot tijd buien en vrij koel.

23 juli 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt. Aanvankelijk komt er slechts lokaal een bui voor, maar in de loop van de ochtend en vanmiddag leeft de buiigheid sterk op. Lokaal kan ook onweer voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C aan zee tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is overwegend matig, langs de zuidwestkust toenemend naar vrij krachtig tot krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er landinwaarts opklaringen en wordt het op de meeste plaatsen droog. Tijdens opklaringen kunnen er mistbanken ontstaan. In het westen is er meer bewolking en kunnen er enkele buien voorkomen. Ook in Limburg zou er in de tweede helft van de nacht regen kunnen gaan vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind wordt zwak en draait naar zuid tot zuidoost.

Maandag overdag is het wisselend bewolkt en komen er opnieuw buien tot ontwikkeling. In het zuidoosten kan het enige tijd regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De zwak tot matige wind wordt eerst veranderlijk, maar in de loop van de dag draait de wind naar noordwest tot noord.

Vooruitzichten

Wisselvallig met geregeld regen of buien, maar ook af en toe zon. Aan het einde van de week afnemende neerslagkansen en mogelijk warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 30 juli tot en met zondag 06 augustus

Ongeveer 60% kans op een terugkeer van het wisselvallige en vrij koele weertype. Rond 40% kans op het aanhouden van het warmere en drogere weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn