Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Van tijd tot tijd (mot)regen.

08 februari 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel bewolking en waarschijnlijk geen zon, een gebied met lichte regen/motregen breidt  zich over het land uit. Vanmiddag wordt het in het zuidoosten van het land meest droog, elders valt er dan nog af en toe motregen. In de loop van de avond trekt een actievere regenzone van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur wordt een graad of 9. De zuid- tot zuidwestenwind neemt landinwaarts toe naar vrij krachtig, in de kustprovincies naar krachtig en langs de kust en boven het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft, met kans op zware windstoten.

Komende nacht verlaat de regenzone het zuidoosten. Er volgen opklaringen en er is kans op een bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard.

Morgen is er af en toe zon maar er is ook kans op een bui, vooral in de zuidoostelijke helft. De middagtemperatuur wordt een graad of 9. Het wordt opnieuw onstuimig met een zuidwestenwind die boven land toeneemt tot (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer tot stormachtig 5 – 8 Bft. In het Waddengebied bereikt de wind mogelijk enige tijd stormkracht 9 Bft. In een groot deel van het land, met uitzondering van het zuidoosten, kunnen zware windstoten voorkomen tot mogelijk 100 KM/U.

Vooruitzichten

Zondag regenachtig en mogelijk nog veel wind. Vanaf maandag geleidelijk overgang naar rustig en meest droog weer met lagere temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 15 februari tot en met vrijdag 22 februari

Grote kans (70-80%) op een overwegend droog weertype met maximumtemperaturen die later waarschijnlijk oplopen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn