Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Van tijd tot tijd regen.

12 januari 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt met vooral in het oosten af en toe motregen. In de loop van de ochtend bereikt een regenzone het noordwesten. Deze zone trekt zuidoostwaarts en verlaat in de loop van de middag het zuidoosten. Daarachter klaart het soms op en volgen er een aantal buien. De maxima liggen rond 8°C. De wind komt uit zuidwest tot west en wordt boven land matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot mogelijk hard. In de middag draait de wind naar west tot noordwest.

Komende nacht kan er eerst nog een enkele bui voorkomen. In de loop van de nacht raakt het geheel bewolkt en gaat het vanuit het westen regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De west tot noordwestenwind wordt matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Morgen overdag zijn er perioden met regen. In de loop van de middag trekt de meeste regen weg, maar volgen buien met (zware) windstoten. De maximumtemperatuur komt uit rond 9°C. De westelijke wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig. In de kustgebieden en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk stormachtig, 8 Bft. Met name bij de buien is er in de loop van de middag en avond kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur, in het noordelijk kustgebied tot ca. 90 km/uur.

Vooruitzichten

Dinsdag meest droog, verder licht wisselvallig en na donderdag geleidelijk lagere temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 19 januari tot en met zaterdag 26 januari

Grote kans (70-80%) op een vrij koud weertype. Het blijft waarschijnlijk wisselvallig met kans op af en toe winterse neerslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn