Friday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Van tijd tot tijd regen en vrij veel wind

20 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend trekt een strook met regen van zuidwest naar noordoost over het land, terwijl in het oosten eerst nog enkele buien voorkomen. Elders is het droog en zijn er opklaringen. In de middag is het overwegend bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land valt er van tijd tot tijd (buiige) regen. Het zuidoosten blijft overwegend droog met af en toe zon. De maximumtemperaturen liggen tussen 13°C in het noordwesten en lokaal 17°C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend van zuidzuidoost naar zuidwest en neemt in kracht toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan de kust en op het IJsselmeer, 6-7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zaterdag valt er aanvankelijk alleen in het noorden nog wat regen maar voor rest is het droog en zijn er opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is aanvankelijk zuidwest en matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de nacht draait de wind naar zuid tot zuidoost en neemt iets in kracht af.

Zaterdagochtend trekt er een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land, in het oosten is het aanvankelijk nog droog en kan de zon nog even te zien zijn. In de middag is het wisselend bewolkt en kan er een enkele bui voorkomen. In de avond wordt het grotendeels droog. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwest en neemt daarbij toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Zondag regen, vrij veel wind en maxima rond normaal. Daarna oplopende maxima en afnemende neerslagkansen en wind. De nachten zijn zacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 27 oktober tot en met vrijdag 03 november

Opnieuw wisselvallig en een toenemende kans (van 20 naar 60%) op maxima beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn