Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanaf het einde van de middag in de zuidelijke helft kans op (onweers)buien.

10 april 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er vrij veel hogere bewolking aanwezig. Vanaf het einde van de middag trekken buien van Duitsland uit westwaarts over het land. Hierbij is er aanvankelijk kans op onweer, hagel en windstoten. Bovendien kan er lokaal in korte tijd veel regen vallen. De maximumtemperatuur varieert van 15°C aan zee tot 21°C plaatselijk in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt in eerste instantie uit zuidoostelijke richtingen. In de loop van de dag wordt de wind zwak en veranderlijk. In het noorden neemt de wind juist toe naar matig, in het Waddengebied naar (vrij) krachtig, uit noordoostelijke richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag valt vooral in de zuidelijke helft van tijd tot tijd regen of komt er een bui voor. In het noorden komen er geleidelijk meer opklaringen. De minimumtemperaturen variëren van 8°C in het noorden tot 12°C in het midden en zuiden. In het zuiden is de wind zwak en veranderlijk, elders matig tot vrij krachtig uit oostelijke richtingen.

Woensdag overdag valt er vooral in de noordelijke helft af en toe regen of komt er een bui voor. Elders zijn er ook enkele opklaringen. De maximumtemperaturen liggen een stuk lager met waardes van 11°C op de Wadden tot 17°C in het zuiden. De wind komt uit richtingen tussen oost en zuid en varieert in kracht van zwak in het zuiden tot krachtig op de Wadden.

Vooruitzichten

Temperaturen ruim boven normaal, maar ook af en toe regen of een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 17 april tot en met dinsdag 24 april

Aanvankelijk een grote kans (80%) op temperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde, deze kans neemt geleidelijk af naar 50-60%. De kans op neerslag is eerst klein, maar neemt langzaam toe naar 30-40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn