Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanaf vanavond enkele buien.

27 juli 2017 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt met de eerste uren in het oosten lokaal nog motregen. In het noorden is overdag een lichte bui mogelijk, vanavond neemt de kans op buien in het noorden en noordwesten duidelijk toe. Dan is er ook kans op onweer en windstoten tot 50-60 km/uur. De middagtemperatuur wordt ongeveer 21°C. De zuidwestenwind is matig, aan de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig en in de middag krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht komen er in de kustprovincies en in het noorden enkele buien voor, waarbij er nog een klap onweer kan voorkomen. De minima liggen tussen 16°C aan de kust en 12°C in het oosten en zuiden. De wind draait naar zuid tot zuidwest en wordt zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig of krachtig.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt met verspreid over het land een enkele bui. De maxima liggen rond 21°C. De wind is zuidwestelijk matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met af en toe zon, maar soms ook regen of enkele buien, vooral op zondag. De temperaturen liggen veelal rond normaal, in het zuidoosten vanaf zondag mogelijk ook zomerse temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 03 augustus tot en met donderdag 10 augustus

Grote kans (ca. 70%) op een wisselvallig weertype met temperaturen rond of beneden normaal. Daarnaast is er een kleine kans (ca. 30%) op een warmer weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn