Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag bewolkt, dinsdag meer zon.

19 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het bewolkt en in het westen en noorden kan soms wat lichte regen vallen. In het oosten kan vanmiddag soms de zon nog even te zien zijn. De middagtemperatuur ligt rond 5 graden. De wind is zuidelijk, later zuidoostelijk en overwegend matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar dinsdag is het droog en klaart het van het oosten uit steeds meer op. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -4°C in het oosten en noordoosten tot +2°C in het zuidwesten. In het noorden kan mogelijk nog een enkele mistbank ontstaan. De wind draait naar een oostelijke richting en is zwak tot matig.

Dinsdag overdag zijn er in het westen en zuidwesten nog enkele wolkenvelden, elders schijnt de zon volop. Het blijft overal droog. De maxima liggen rond 6°C. De oostenwind is zwak tot matig. Later in de middag en avond draait de wind naar noordoost.

Vooruitzichten

Licht winters weertype met in de nachten lichte en later mogelijk matige vorst. Overdag maxima rond 4 a 5°C. Verder is het droog en wordt het geleidelijk steeds zonniger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 26 februari tot en met maandag 05 maart

Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een koud en overwegend droog en zonnig weertype met ’s nacht meest matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt. In de loop van de verwachtingsperiode neemt de kans op een minder koud weertype geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn