Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag droog met zon. Zaterdag kans op een (onweers)bui.

21 juli 2017 door Jannes Wiersema

In het noordoosten komt plaatselijk nog een ondiepe mistbank voor, maar die lost snel op. Verder zijn er flinke zonnige perioden, maar komen er vooral in de noordelijke helft ook stapelwolken tot ontwikkeling. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C op de Wadden tot 26°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag van zuid naar zuidoost en is zwak of matig. In de middag steekt er aan de kust wind van zee op. In de avond draait de wind naar oost en neemt toe naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er opklaringen. De minima liggen rond 15°C. In het oosten komt er meer bewolking en neemt de kans op een bui toe. Onweer is daarbij niet geheel uitgesloten. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen oost en zuidoost.

Zaterdag overdag verandert er aanvankelijk weinig. Met name in het oosten en noordoosten blijft de kans op een bui bestaan. Bij een bui is tevens onweer en hagel mogelijk. Elders wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In het westen neemt in de loop van de middag en avond de buienkans toe. De middagtemperaturen lopen uiteen van 23°C aan zee tot lokaal 27°C in het oosten. De wind is overwegend matig en draait in de ochtend en middag naar zuidwestelijke richtingen.

Vooruitzichten

Wisselvallig met iedere dag kans op buien, maar ook geregeld zon. De maximumtemperaturen liggen meestal iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 28 juli tot en met vrijdag 04 augustus

Aanvankelijk grote kans (70-80%) op een voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode een toenemende kans (40-50%) op een droog weertype met temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn