Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag enkele (onweers)buien, morgen droog en perioden met zon.

15 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt en in de loop van de ochtend kan er in het zuidwesten en zuiden al een regen- of onweersbui voorkomen. In de middag trekken de buien verder het land in en met name in het oosten kunnen de onweersbuien lokaal gepaard gaan met hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. In de loop van de avond trekken de buien oostwaarts het land uit. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C vlak aan zee tot lokaal 28°C in het oosten van het land. De wind draait van zuidoost naar een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig, aan zee af en toe (vrij) krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Lokaal ontstaat er een mistbank en de minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog af en toe vrij krachtig.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon en het blijft droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 23°C. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

De eerste dagen wisselvallig en koeler weer met geregeld regen of buien. Begin volgende week overwegend droog met meer zon en weer langzaam oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 22 augustus tot en met dinsdag 29 augustus

Grote kans (70-80%) op een overwegend droog weertype met geregeld zon en temperaturen rond het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn