Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag flinke sneeuwval, in het midden/zuiden later regen.

10 december 2017 door Jannes Wiersema

Er is vrij veel bewolking en op enkele plaatsen komt nog een winterse bui voor. Vanochtend gaat het van het zuidwesten uit sneeuwen, in het zuidwesten wellicht eerst vooraf gegaan door regen. Af en toe kan het stevig door sneeuwen en op veel plaatsen kan daardoor een sneeuwdek van 5-10 cm ontstaan, lokaal 10-15 cm. In het noord(oost)en gaat het pas in de middag sneeuwen, terwijl in het midden en zuiden van het land de sneeuw dan overgaat in regen. De temperatuur ligt lange tijd rond het vriespunt, in het midden en zuiden van het land loopt de temperatuur uiteindelijk op naar 5 tot 7°C. De wind wordt zuidoost en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de middag draait de wind in de zuidelijke helft van het land naar west tot zuidwest en neemt toe naar (vrij) krachtig, in het zuidwestelijk kustgebied naar hard tot stormachtig, 7 à 8 Bft. In de zuidelijke helft van het land zijn dan zware windstoten van 80-90 km/uur mogelijk. In het (uiterste) noorden van het land blijft de wind lang oostelijk en draait in de avond naar een noordelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

De komende nacht wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog. In opklaringen kunnen er mistbanken ontstaan. Minima lopen uiteen van 4°C aan de kust tot lokaal -5°C in opklaringen boven de sneeuw. De wind wordt westelijk en wordt zwak tot matig.

Morgen overdag neemt de bewolking van het zuiden uit toe en aan het einde van de ochtend begint het in het zuiden te regenen, mogelijk vermengd met natte sneeuw. In de middag trekt de neerslag verder noordwaarts en naarmate de neerslag naar het noorden trekt krijgt de (natte) sneeuw steeds meer de overhand, waardoor er op veel plaatsen mogelijk opnieuw een sneeuwdek ontstaat. De temperatuur ligt op veel plaatsen maar net boven nul, alleen in het zuiden van het land kan het 4°C worden. De wind draait naar oost tot noordoost en wordt matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer, met elke dag kans op neerslag. Op dinsdag kans op sneeuw. Temperaturen rond 5 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 17 december tot en met zondag 24 december

Onzekere verwachting. De kans op een droog en bestendig weertype is ongeveer even groot als de kans op een wisselvalliger weertype. Ook in de temperatuur is de onzekerheid groot.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn