Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag geregeld zon en droog.

05 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er in het noorden nog enkele wolkenvelden, elders zijn er brede opklaringen. In het Waddengebied is het nevelig. Op wat lichte regen in de vroege ochtend in het noorden na blijft het vandaag droog. De maximumtemperatuur bedraagt 10 a 11°C, in Zuid-Limburg mogelijk 13°C. In het Waddengebied is het met ca. 4°C beduidend kouder. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidelijke wind. Later in de middag en avond wordt de wind van het zuiden uit oostelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar dinsdag zijn er in het westen en zuidwest enkele wolkenvelden, elders zijn er brede opklaringen. Het blijft droog en de minima lopen uiteen van -1°C in het noordoosten en oosten tot +3°C in het zuidwesten. Vooral in het noorden en oosten van het land zou het lokaal glad kunnen worden door bevriezing of opvriezing van natte weggedeelten. De wind is oost- tot zuidoost en is overwegend matig.

Overdag beweegt een zone met bewolking en af en toe lichte regen van zuidwest naar noordoost over het land. In het noorden en oosten van het land schijnt eerst nog enige tijd de zon, aan het einde van de dag zou ook het zuidwesten nog even de zon kunnen zien. De maximumtemperatuur ligt rond een graad of 10, in het Waddengebied en vlak langs het IJsselmeer beduidend lager. De matige wind draait in de loop van de dag naar zuid tot zuidwest. In het noorden en oosten blijft de wind zuidoost.

Vooruitzichten

Vrij veel bewolking en af en toe regen. De maxima liggen rond 9°C, in het Waddengebied beduidend lager. In de nacht en vroege ochtend minima dichtbij nul. In het weekeinde wordt het beduidend zachter met maxima rond 13°C, op zaterdag perioden met regen, zondag meer zon.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 12 maart tot en met maandag 19 maart

Grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig en zacht weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn