Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag geregeld zon en een bui.

04 december 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de kustprovincies enkele buien voor. In de loop van de dag neemt de kans op een bui sterk af en zijn er flinke perioden met zon. In de avond is het overwegend droog met brede opklaringen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De wind is west tot noordwest en zwak tot matig, in het noordelijke kustgebied vrij krachtig. De wind draait later in de middag en avond naar zuidwest tot zuid en is dan overal zwak tot matig.

komende nacht is het droog en zijn er vooral in het zuiden wolkenvelden. Met name in het noorden en oosten kan er een mistbank voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C in Zeeland tot rond het vriespunt in het noordoosten. De wind draait naar zuid tot zuidoost en blijft zwak tot matig.

Morgenochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de middag wordt het overal bewolkt. Aan het eind van de ochtend begint het te regenen in Zeeland en dit regengebied breidt zich naar het noordoosten toe uit. In de avond regent het op veel plaatsen. De maximumtemperatuur wordt pas aan het einde van de avond bereikt en varieert van 6°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten. De zuidoostenwind is zwak tot matig, boven het IJsselmeer en aan zee (vrij) krachtig. In de loop van de avond wordt de wind zuidelijk.

Vooruitzichten

Wisselvallig met van tijd tot tijd regen. Eerst zacht, daarna geleidelijk dalende middagtemperaturen naar waarden rond normaal op maandag.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 11 december tot en met dinsdag 18 december

Een grote kans (70%) op een vrij koud en overwegend droog weertype.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

 Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn