Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag iets minder warm, morgen opnieuw tropisch.

05 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend komen er nog enkele wolkenvelden voor, maar vanmiddag is het zonnig. Het blijft overal droog en de middagtemperaturen liggen tussen 22°C vlak aan zee en 29°C in het (zuid)oosten van het land. De noordelijke wind is zwak tot matig. In de avond draait de wind naar noordoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht is het onbewolkt. De minima lopen uiteen van 13°C in het noorden tot 17°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke wind uit oostelijke richtingen. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig.

Morgen overdag is het zonnig en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met maxima van 30°C tot lokaal 35°C in het zuidoosten. In de kustgebieden wordt het 25°C tot 30°C. De wind draait overal naar zuid en is zwak. Vanaf het begin van de middag draait de wind aan de kust naar noord tot noordwest. In de avond draait de wind overal naar noord tot noordoost, met uitzondering van het zuidoosten waar de wind zwak en veranderlijk wordt.

Vooruitzichten

Dinsdag nog droog en zeer warm. Vanaf woensdag toenemende kans op (onweers)buien en temperaturen die dalen naar de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 12 augustus tot en met zondag 19 augustus

Eerst grote kans (80%) op een licht wisselvallig weertype met normale temperaturen voor augustus. Later neemt de kans op een overwegend droog weertype met temperaturen die weer oplopen tot rond of boven 25°C toe naar circa 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn