Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag nog een enkele buien met in het Noorden een winterse lading.

14 januari 2019 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt en vanaf zee trekken vandaag nog een aantal buien over het land. Lokaal kunnen deze gepaard gaan met korrelhagel, in het noordoosten mogelijk ook met wat natte sneeuw. In de loop van de dag beperken de buien zich steeds meer tot het noorden en oosten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 7°C aan de Zeeuwse kust. De noordwestelijke wind is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft. Vooral in de ochtend is de wind in het noordelijk kustgebied nog af en toe hard, 7 Bft. Later in de middag en vanavond wordt de wind westelijk en neemt de wind landinwaarts af naar zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft.

Komende nacht zijn er eerst brede opklaringen met zeer lokaal nog een lichte bui. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het westen uit toe en kan er plaatselijk wat motregen vallen. In het oosten is er kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De minimumtemperatuur varieert van -1°C plaatselijk in het oosten tot 5°C aan zee. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft.

Morgen overdag is het overwegend bewolkt en kan er plaatselijk lichte motregen vallen. Vooral in het zuidoosten is de zon nog af en toe te zien. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C, in het zuidoosten blijft de temperatuur met 6°C wat achter. De west- tot zuidwestenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten

Aanvankelijk nog vrij zacht. Later op woensdag of donderdag regen. Daarna overgang naar een rustig, meest droog en vrij koud weertype met overwegend lichte vorst in de nacht en ochtend.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 21 januari tot en met maandag 28 januari

Grote kans (70-80%) op voortzetting van het vrij koude weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn