Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag nog wisselvallig en veel wind.

07 juni 2017 door Jannes Wiersema

Het is vandaag  wisselend bewolkt met regelmatig buien,soms met onweer. In het zuiden zijn er ook langere droge perioden en in de namiddag klaart het van het zuidwesten uit op. De (zuid)westenwind is landinwaarts vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7 à 8 Bft. In de kustprovincies en op het IJsselmeer komen tot in de middag zware windstoten voor van ca. 80 km/uur, in het Waddengebied tot 90 km/uur. In de loop van de middag, in het noorden pas in de avond, neemt de wind langzaam af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot lokaal 19°C in het zuidoosten.

 Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en valt er in de kustprovincies af en toe regen. Het koelt af naar ongeveer 11°C. De zuidwestelijk wind is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig.

Donderdag overdag verplaatst de neerslag zich noordoostwaarts en kan de zon af en toe doorbreken. De maximumtemperatuur varieert van 19°C op de Wadden tot 25°C in het midden en oosten. De zuidwestelijk wind is zwak tot matig, aan zee eerst nog vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig. Zondag warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 14 juni tot en met woensdag 21 juni

Grote kans (60-70%) op meest droog weer. De temperatuur is uiterst onzeker.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn