Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag nog zeer zacht en zonnig

27 februari 2019 door Jannes Wiersema

De ochtend begint helder en koud met in het oosten en noordoosten lichte vorst. Verder wordt het opnieuw een zonnige dag en de temperaturen lopen snel op. Vanmiddag is het zeer zacht met maxima die uiteenlopen van 13°C op de Wadden tot lokaal mogelijk 20°C in het zuidoosten. De zwakke wind draait in de loop van de dag geleidelijk van zuidoost naar zuid tot zuidwest.

In de nacht naar donderdag is er weinig bewolking en ontstaat er op veel plaatsen nevel en in het westen en noorden mogelijk ook mist of mistbanken. De minimumtemperatuur daalt naar circa 3°C en de wind is zwak tot matig uit het zuidwesten.

Donderdag overdag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en lost de mist langzaam op. In de middag gaat het in het midden en zuiden af en toe regenen. De maximumtemperatuur ligt tussen de 10 en 14°C worden. In de loop van de dag neemt de west- tot zuidwestenwind toe naar matig, aan zee af en toe vrij krachtig en in het zuidwestelijk kustgebied naar vrij krachtig tot krachtig. In het noorden blijft de wind overwegend zwak.

Vooruitzichten

Bewolkt en af en toe regen. Vanaf zaterdag verder toenemende wind en een grote kans (circa 80%) op regen. in de nacht naar maandag en maandagochtend mogelijk (zeer) zware windstoten.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 06 maart tot en met woensdag 13 maart

Grote kans (80%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen rond normaal en minimumtemperaturen boven normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn