Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag perioden met regen en veel wind, morgen minder wind en buien.

05 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend regent het op de meeste plaatsen. In de middag zijn er buien, afgewisseld door opklaringen. De maximumtemperatuur is ongeveer 15°C. De wind is eerst west tot zuidwest en boven land vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. In de loop van de ochtend draait de wind naar noordwest en neemt verder toe. Boven land staat dan een krachtige tot harde wind, 6 tot 7 Bft. Aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind stormachtig, 8 Bft. In het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer kan er enige tijd een noordwesterstorm komen te staan, 9 Bft. Daarnaast komen er zware windstoten voor van 75-100 km/uur. In het noordelijk kustgebied komen zeer zware windstoten voor van 100-120 km/uur. De wind neemt in de loop van de middag boven land af naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. Vanavond wordt de wind landinwaarts matig en westelijk.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor. Het koelt af naar 8°C in het zuidoosten en 12°C in de kustgebieden. De west- tot zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vrijdag overdag is de zon af en toe te zien, maar er trekken ook enkele buien over. In het noordoosten kan daarbij onweer voorkomen. Het wordt niet veel warmer dan 14°C. De west tot zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, eerst mogelijk hard.

Vooruitzichten

Wisselvallig. Maxima rond normaal, maar minima (ruim) boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 12 oktober tot en met donderdag 19 oktober

Grote kans (70%) op aanhoudend wisselvallig weer met temperaturen tussen 12 en 15°C, 20% kans op maxima boven normaal en droog weer.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn