Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag perioden met zon, in het noorden eerst mist.

03 april 2014 door Jannes Wiersema

37Gisteren en al dagen word er in de landelijke weerbericht gesproken over prachtig warm weer. Het lijkt wel of Nederland alleen uit alleen midden en zuiden bestaat,want hier in het NO/N valt het de hele week tot nu toe tegen wat de temperatuur betreft. Gisteren langs de noordkust en wadden groot deel in de mist en lage middagtemperatuur. Dat wij achterblijven komt doordat de wind N/No is met wind van zee waar flinke velden met laaghangende bewolking en mist hangt. Voor het voorjaar is dat vrij normaal.

Vanochtend heeft het noorden van het land eerst nog te maken met mist, deze lost in de loop van de ochtend op. Elders schijnt overdag weer geregeld de zon, al is er wel iets meer bewolking dan gisteren het geval was. In de loop van de middag kan er een bui ontstaan, vooral in het noorden en oosten van het land. Hierbij is kans op onweer en hagel. De middagtemperatuur wordt omstreeks 21 graden, op de Wadden en langs de Noordkust blijft het wat frisser. Er staat een zwakke tot matige oostenwind. In de loop van de dag wordt de wind zuidelijk. In het waddengebied blijft de wind juist oost en neemt toe naar vrij krachtig.

In de nacht naar vrijdag is er vrij veel bewolking en het blijft op de meeste plaatsen droog. Met een minimumtemperatuur van een graad of 11 wordt het een zachte nacht. In het midden en zuiden van het land staat er een zwakke zuidoostelijke wind, in het noorden staat er een matige oostenwind.

Vrijdag wisselen zon en wolken elkaar af, vooral in de middag kan er een enkele bui voorkomen, opnieuw met kans op onweer en hagel. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden, vlak aan zee enkele graden lager. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen, in het noordoosten van het land staat er een matige oosten- tot zuidoostenwind.

Vooruitzichten

Tot begin volgende week behoorlijk zacht met temperaturen ruim boven normaal en enkele buien. Vanaf dinsdag zet de temperatuur een flinke stap terug naar waarden rond normaal.

Vr Za Zo Ma Di Wo
Zonneschijn (%) 40 20 20 20 30 50
Neerslagkans (%) 30 30 40 80 70 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 0/2 0/1 1/3 2/8 2/4 0/1
Minimumtemperatuur (°C) 11 7/9 8/10 11/13 7/9 5/7
Middagtemperatuur (°C) 18/21 16/17 16/18 16/18 11/12 11/12
Windrichting VAR W ZW ZW W W
Windkracht (bft) 2 3 4 4 4 4

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn