Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag veel regen, zaterdag buien.

08 september 2017 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt en er zijn flinke perioden met regen. Aanvankelijk is het in het (uiterste) zuidoosten nog overwegend droog. Met name in het westen en noordwesten is de neerslag sterk buiig van karakter en vallen er enkele tientallen millimeters regen. In het noorden is er een kleine kans op onweer. Vanmiddag wordt het in het noordwesten tijdelijk overwegend droog met een enkele opklaring, maar ook dan zijn er nog wel enkele buien mogelijk. De middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 16. De zuidwestelijke wind is matig, aan de westkust en boven het IJsselmeer krachtig en mogelijk hard, 6 à 7 Bft, aan de kust en boven het IJsselmeer neemt de wind af naar (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met buiige regen. In de loop van de nacht trekt de meeste regen weg, maar volgen er vooral in het westen en noorden enkele buien met daarbij kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan de kust mogelijk vrij krachtig.

Zaterdagochtend komen er vooral in de kustprovincies enkele buien voor. Landinwaarts is het dan nog meest droog. Later in de ochtend en in de middag komen er ook landinwaarts steeds meer buien tot ontwikkeling. Er is daarbij ook kans op onweer. Tussendoor is er ook af en toe ruimte voor de zon. Later in de middag en in de avond wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog en komen er opklaringen. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De zuidwestelijke wind is overwegend matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Op zondag geregeld zon en vooral in het noordwesten nog een bui. Daarna vrij koel en toenemend wisselvallig weer met slechts af en toe zon en dagelijks regen of buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 15 september tot en met vrijdag 22 september

Spoedig afnemend wisselvallig met een dagelijkse neerslagkans die afneemt naar 30-40%. Grote kans (80%) op middagtemperaturen rond of beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn