Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag veel zon en warm, op Hemelvaartsdag vrij veel bewolking en koeler.

09 mei 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint vrij zonnig en droog. Later op de dag komt er meer bewolking voor en in de loop van de avond kan er in de oostelijke helft van het land een lichte bui ontstaan. De maximumtemperatuur varieert van 19°C langs de westkust tot plaatselijk 28°C in het oosten van het land. De wind is in het westen zwak en veranderlijk, in de loop van de dag wordt de wind daar west tot noordwest en neemt toe naar zwak tot matig. In de oostelijke helft is de wind de gehele dag zuidoostelijk en zwak tot matig van kracht.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar donderdag zijn er wolkenvelden en valt er op veel plaatsen af en toe regen of een bui. In het noordoosten kan er in de loop van de nacht ook een enkele onweersbui voorkomen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 11°C. De wind wordt overal westelijk en is zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied vrij krachtig.

Op Hemelvaartsdag is het eerst nog overwegend bewolkt met plaatselijk wat regen. In het noordoosten komen tot in de eerste helft van de middag enkele buien voor, mogelijk met onweer. Daarna blijft het waarschijnlijk overal droog en kan de zon af en toe doorbreken. Het wordt beduidend koeler dan de afgelopen dagen met een middagtemperatuur die uiteenloopt van 14°C aan zee tot lokaal 18°C in het oosten. De west- tot noordwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk af en toe krachtig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk droog en zonnige perioden, vanaf zaterdagavond meer bewolking en vooral op zondag regenachtig. De maximumtemperatuur ligt enkele graden boven normaal, vanaf zondag juist enkele graden beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 16 mei tot en met woensdag 23 mei

De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40%. De kans is vrij groot (70%) dat de maximumtemperatuur enkele graden beneden normaal ligt.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn