Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag vrij veel bewolking en buiige regen

11 november 2018 door Jannes Wiersema

Ook vandaag is er vrij veel bewolking en valt er verspreid over het land wat buiige regen en enkele buien. Toch zijn er vooral vanmiddag ook langere droge momenten en komt soms de zon tevoorschijn. Later in de middag en in de avond is er bij buien langs de kust kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. Er staat een stevige zuid- tot zuidwestenwind, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust 3 – 7 Bft.

Komende nacht is er aanvankelijk weinig bewolking en is het droog. In de loop van de nacht neemt van het zuiden uit de bewolking geleidelijk toe en aan het einde van de nacht kan het in het uiterste zuidoosten gaan regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot 10°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig 2 – 5 Bft.

Morgen wordt de bewolking geleidelijk dikker en breidt een regengebied zich vanuit het zuiden uit over het hele land. In de middag wordt het in het uiterste zuidoosten tijdelijk droog en kan de zon even doorbreken, elders regent het langdurig. Pas in de avond wordt het van het zuidwesten uit overal droog en klaart het geleidelijk op. Op veel plaatsen wordt het niet warmer dan een graad of 12, in het uiterste zuidoosten wordt het met wat zon in de middag 17°C. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig 2 – 3 Bft.

Vooruitzichten

Eerst vrij zacht met veel bewolking en van tijd tot tijd regen en buien. Halverwege volgende week een overgang naar een rustig, droog en minder zacht weertype.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 18 november tot en met zondag 25 november

Grote kans (90%) op een aanhoudend rustig en droog weertype, met temperaturen beneden de langjaargemiddelde waarden voor de tijd van het jaar.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn