Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag vrij zonnig en droog, in het noordoosten meer bewolking

10 januari 2014 door Jannes Wiersema

28Gisteren was het met name in een strook over het noorden erg nat met 13,0 mm. Het was een sterk buiige regen en er stond ook veel wind met windstoten tot 90 KM/U langs de Nw kust.In de nacht was het op de meeste plaatsen droog.

Vandaag is het een droge dag met vrij veel zon, in het noordoosten is het overwegend bewolkt,met soms wat zon.Met middagtemperatuur van ca 8 graden is het al een stukje frisser dan de afgelopen dagen. De zuidwesten tot Westenwind is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig3-5 Bft.

In de avond en nacht zijn er eerst opklaringen en is er met name in het zuiden kans op wat mistbanken. Minimum temperatuur daald naar rond het vriespunt in het Zuidoosten. De wind is matig tot vrij krachtig.

Zaterdag een toenemende bewolking gevolgd door regen uit het westen en trekt naar het oosten. In de middag word het vanuit het westen weer droog met flinke opklaringen en de zon. In de avond in  het noorden nog een enkele bui. De maximum temperatuur schommeld rond de 7 graden. De zuidwestenwind is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig,in de middag ruimend naar het Noordwesten en wordt matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard.

Vooruitzichten.

De overgang naar beduidend kouder weer gaat door. Vanaf Zondag neemt de kans op vorst in de nachten toe. Middagtemperatuur eerst nog rond 6 graden,maar vanaf midden volgende week dalend nar rond het vriespunt. Maandag nog regen ,daarna droog maar meest bewolkt.

Wat er daarna gebeurd is nu volstrekt zo als zo vaak in de winter als de vorst op de weerkaarten komen onzeker. Waarschijnlijk  blijft het Noorden het meest in de koude lucht.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1389333402057

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn