Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag warm en enkele (onweers)buien. Morgen koeler en meest droog.

22 april 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er enkele wolkenvelden maar ook flinke zonnige perioden. In de ochtend kan er in het zuidwesten zeer lokaal een bui voorkomen, hierbij is een kleine kans op onweer. Later vanmiddag en begin van de avond neemt de kans op enkele (onweers)buien vooral in het oosten toe. Hierbij is er lokaal kans op hagel en windstoten rond 70 km/u. De temperatuur varieert van 21°C in het westen tot 27°C in het oosten en zuidoosten. In het Waddengebied blijft het met 18°C aanmerkelijk koeler. De wind draait geleidelijk van oostelijke naar zuidwestelijke richtingen en is zwak tot matig, vanavond aan zee mogelijk vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht trekt een zone met bewolking en plaatselijk (buiige) regen van west naar oost over het land. Na passage hiervan volgen er opklaringen. De west- tot zuidwestenwind is matig en de temperatuur daalt naar ongeveer 11°C.

Morgen overdag komt de zon geregeld tevoorschijn en blijft het vrijwel overal droog. Met een maximumtemperatuur uiteenlopend van 14°C in het noordwesten tot rond 17°C in het oosten wordt het een stuk koeler. De wind komt uit overwegend westelijke richtingen en is matig, in het noordelijk kustgebied toenemend naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

Vrij koel met geregeld zon, maar soms ook regen of een enkele bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 29 april tot en met zondag 06 mei

Hoogstwaarschijnlijk (rond 80% kans) het aanhouden van het vrij koele weertype. De kans op droog weer is ongeveer even groot als de kans op een onbestendig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn