Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag warm met af en toe zon, donderdag regen en afkoeling.

17 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er wolkenvelden en in het westen en zuiden kan af en toe wat regen vallen. Vanmiddag zijn er perioden met zon. Het wordt op de meeste plaatsen zomers warm met middagtemperaturen van 23°C op de Wadden tot circa 30°C in het zuidoosten. De wind is eerst zwak en veranderlijk en wordt geleidelijk zwak tot matig vanuit zuidoostelijke richtingen. Vanavond draait de wind in het zuidwesten naar west en neemt aan de kust toe naar vrij krachtig.

foto van Jannes Wiersema. 

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Van het zuidwesten uit gaat het af en toe regenen. De minimumtemperaturen liggen tussen 14°C in het westen en 18°C in het oosten. De wind draait van zuidoost naar west en is zwak tot matig, aan de kust enige tijd vrij krachtig.

Donderdag overdag trekt de regen oostwaarts maar er blijft veel bewolking aanwezig. In het oosten wordt de regen buiig van karakter en daar duurt het tot laat in de middag voordat het droog wordt. In de loop van de avond neemt de kans op een bui in het zuiden weer toe. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C aan zee tot 20°C in het uiterste oosten. De zwakke tot matige wind is eerst zuidwestelijk en draait in de loop van de dag naar noordwestelijke richtingen. In de avond wordt de wind noordoostelijk.

Vooruitzichten

Vrijdag vrij koel en tamelijk bewolkt met vooral in de nacht en ochtend regen. Vanaf het weekend steeds meer zon en overwegend droog, bij temperaturen die oplopen naar rond of iets boven 20°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 24 mei tot en met woensdag 31 mei

Grote kans (70%) op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn