Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zonnig en droog. Maandag meer bewolking, meest droog.

08 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel zon met slechts af en toe enkele wolkenvelden. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van rond 20°C in het noordelijk kustgebied tot 27°C in het zuidoosten van het land. De noordelijke wind neemt toe naar matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht Kaart verwachtingen morgen dag

Komende nacht is het eerst helder en met name in het noorden kunnen enkele mistbanken ontstaan. Later trekken er vanuit het noorden wolkenvelden het land binnen. De minimumtemperatuur varieert van 9°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. De wind wordt noordwestelijk en zwak tot matig.

Maandag overdag is er vrij veel bewolking aanwezig en blijft het op de meeste plaatsen droog. Slechts zeer lokaal kan een klein beetje regen vallen. Door de vele bewolking met daarbij een matige noordwestenwind wordt het minder warm dan de afgelopen dagen. De middagtemperaturen komen uit op 16°C langs de noordkust tot lokaal nog 24°C in het zuidoosten.

Vooruitzichten

Dinsdag bewolkt, vrij koel en wat lichte regen. Vanaf woensdag wederom droog en temperaturen opnieuw oplopend naar zomerse waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 15 juli tot en met zondag 22 juli

Grote kans (70%) op aanhoudend (vrij) warm en vrijwel droog zomerweer, de kans op een (onweers)bui is 30-40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn