Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zonnig en droog.

01 april 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot plaatselijk 16°C in Limburg. De wind draait naar het oost- tot zuidoosten, is matig boven land en aanvankelijk nog vrij krachtig aan zee en boven het IJsselmeer.

Komende avond en nacht zijn er eerst brede opklaringen. Maar in de loop van de nacht raakt het in de zuidwestelijke helft van het land echter grotendeels bewolkt. Het blijft wel droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 3°C in het noordoosten en 7°C in het zuidwesten. De wind is matig en draait naar het zuidoosten.

Morgen breidt de bewolking zich over het gehele land uit en gaat het in de loop van de ochtend van het zuidwesten uit af en toe regenen. In de middag klaart het vooral in het zuiden soms op, maar ontwikkelen zich wel enkele buien die vooral in het oosten gepaard kunnen gaan met hagel, onweer en windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C in het Waddengebied en rond 16°C in het zuiden en oosten. De wind is matig en draait in de middag naar het zuidwesten.

Vooruitzichten

Overgang van een wisselvallig en koud weertype naar een droger weertype met temperaturen rond normaal en meer ruimte voor de zon.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 08 april tot en met maandag 15 april

Licht wisselvallig met af en toe wat (buiige) regen (met neerslagkans van 20-40%) en temperaturen rond normaal. Kleine kans (maximaal 20% aan het einde van de periode) op een overgang naar een zachter en natter weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn