Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zonnig en meest tropisch warm, morgen enkele graden koeler.

29 juni 2019 door Jannes Wiersema

Het is zonnig vandaag en de temperaturen lopen snel op. De maximumtemperatuur varieert vanmiddag van 28°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 35°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied draait de wind vanmiddag naar noordoost, langs de westkust en rond het IJsselmeer is de wind tijdelijk zwak en veranderlijk. Halverwege de avond wordt de richting weer overal zuidoost.

Komende nacht is het helder. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordoosten tot rond 20°C langs de kust. De wind is zuid tot zuidoost en zwak, aan de kust matig.

Morgen  zijn er zonnige perioden, hoewel er ook enkele wolkenvelden overdrijven. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C in het noordelijk kustgebied tot 30°C in het uiterste oosten en zuidoosten. Dit maximum wordt al vroeg op de dag bereikt, want van het westen uit stroomt in de middag wat koelere lucht binnen. De wind draait in de ochtend van het westen uit naar west en is overwegend matig.

Vooruitzichten

Rustig zomerweer met wolken, afgewisseld door opklaringen en tegen het weekeinde een kleine kans op wat neerslag. Middagtemperaturen rond 20°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 06 juli tot en met zaterdag 13 juli

Grote kans (70%) op rustig en vrij koel zomerweer met maxima ruim onder de langjaargemiddelde waarden en een neerslagkans van ongeveer 40%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Kaart verwachtingen vandaag dag

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn