Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zonnig en warm, morgen wolkenvelden en koeler.

09 april 2017 door Jannes Wiersema

De mist in het uiterste noordoosten lost snel op en het wordt overal een zonnige en droge dag. De middagtemperaturen variëren tussen 16°C op de Wadden en plaatselijk 22°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig, eerst uit zuid tot zuidoost, later op de dag uit zuid tot zuidwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is er aanvankelijk weinig bewolking, geleidelijk neemt de bewolking van het noordwesten uit toe. Het koelt af naar ongeveer 8°C en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de nacht draait de wind naar een west- tot noordwestelijke richting, aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind matig tot vrij krachtig.

Morgenochtend neemt de bewolking van het noordwesten uit verder toe. In de middag breekt de bewolking en wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Met name in het zuidoosten is er kans op een lichte regenbui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C langs de kust tot lokaal nog 14°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig weertype met van tijd tot tijd regen(buien) en op woensdag meer wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 16 april tot en met zondag 23 april

Wisselvallig weer met dagelijks 50-60% kans op neerslag. Temperaturen waarschijnlijk (80% kans) rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn