Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zonnige perioden en droog.

11 mei 2018 door Jannes Wiersema

Er komen mistbanken voor, in het westen is lokaal ook dichte mist mogelijk. In de ochtend lossen de mistbanken op en is het zonnig. Wel ontstaan er in de loop van de middag landinwaarts op veel plaatsen stapelwolken, maar het blijft overal droog. De temperaturen lopen op naar waarden tussen 16°C aan de kust tot lokaal 20°C landinwaarts. De wind is zwak en variabel en wordt in de loop van de ochtend overal zuidoostelijk. In de middag gaat de wind in de kustgebieden vanaf zee waaien. In de avond wordt de wind overal oostelijk, boven het Waddengebied en het IJsselmeer neemt de wind dan toe naar matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden aanwezig maar blijft het droog. Onder de bewolking koelt het minder ver af dan afgelopen nacht, de minimumtemperaturen liggen rond 11°C. De zuidoostenwind blijft zwak, langs de kust matig.

Zaterdag is er vrij veel hoge bewolking aanwezig, toch zal de zon wel geregeld te zien zijn. Het blijft droog en het wordt een stuk warmer, met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 20°C aan de kust tot 23°C verder landinwaarts. De wind blijft zuidoostelijk en zwak tot matig.

Vooruitzichten

Zondag perioden met regen of enkele buien, in het noorden vrij zacht, in het zuiden koeler. Daarna soms wat regen en temperaturen rond of iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 18 mei tot en met vrijdag 25 mei

De dagelijkse neerslagkans ligt rond 20%. De maximumtemperatuur ligt waarschijnlijk rond of iets onder normaal (60% kans).

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn