Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zonnige perioden,lokaal een bui. Donderdag regen.

16 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden. Vooral in het oosten zijn er vanochtend wolkenvelden aanwezig. In het noordwesten kan vanmiddag een enkele regenbui ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 23°C. De wind is overwegend zwak vanuit een zuidelijke richting. Langs de westkust wordt de wind vanmiddag meest matig en westelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar donderdag zijn er eerst brede opklaringen, later in de nacht neemt in het westen de bewolking toe. Het blijft nog wel droog. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 14°C bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Donderdagochtend neemt de bewolking verder toe en gaat het van het westen uit regenen, in de middag regent het ook in het oosten. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droger en kan de zon nog even doorbreken. In het zuidoosten blijft het in de avond nog af en toe regenen. De maximumtemperatuur komt rond 20°C uit. De wind draait naar zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig boven land en vrij krachtig tot krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer.

Vooruitzichten

De eerste dagen wisselvallig en koeler weer met geregeld regen of buien. Begin volgende week overwegend droog met zonnige perioden en oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 23 augustus tot en met woensdag 30 augustus

De dagelijkse neerslagkans neemt geleidelijk toe van 30% naar 60%. Daarbij is de kans op temperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde groot (70-80%).

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn