Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag en vanavond vooral in het midden en zuiden regen

27 december 2012 door Jannes Wiersema

Met het over de Duitse Bocht naar het oosten wegtrekken van een randstoring is het de afgelopen nacht wat rustiger en droger geworden. Op een enkele verspreide bui na blijft dat ook vanochtend het geval.

Tegen de middag gaat het van het westen uit opnieuw regenen. De meeste neerslag valt in het midden en zuiden van het land. De maximumtemperatuur ligt rond 8 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, in het waddengebied hard. Geleidelijk neemt de wind af naar zwak tot matig, in het waddengebied vrij krachtig en in de middag komt de wind uit uiteenlopende richtingen, in de avond uit het noorden.

Komende nacht klaart het in het noorden, midden en oosten van het land op en daar gaat het dan licht vriezen. Elders ligt de minimumtemperatuur enkele graden boven het vriespunt. De wind is zwak en overwegend noordelijk.

Morgenochtend zijn er nog zonnige perioden, maar al snel raakt het bewolkt en in de middag valt er op veel plaatsen (mot)regen. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 8 graden. De wind gaat uit het zuiden waaien en neemt in de loop van de dag toe tot matig of vrij krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig en temperaturen boven het langjarig gemiddelde.

donderdag 03 januari tot en met donderdag 10 januari

Aanhoudend wisselvallig en temperaturen boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn