Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag in de oostelijke helft kans op een onweersbui. Woensdag droog.

17 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden, ook enkele wolkenvelden en vanmorgen komt eerst zeer lokaal een lichte bui voor. Er ontstaan geleidelijk stapelwolken die met name in het oosten vanmiddag lokaal kunnen uitgroeien tot een regen- of onweersbui. Vanavond klaart het van het westen uit op. De middagtemperaturen liggen tussen 22°C aan de Zeeuwse kust en ongeveer 30°C in het oosten. In het noordoosten is de wind eerst nog zuidoostelijk. In de loop van de dag draait de wind daar net als in de rest van het land naar west en neemt toe naar matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

De nacht naar woensdag verloopt op de meeste plaatsen onbewolkt. Vooral in het noordoosten kan een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C en de wind wordt zwak en veranderlijk.

Woensdag overdag is het aanvankelijk zonnig. Geleidelijk ontstaan er stapelwolken maar het blijft droog. De temperatuur blijft langs de kust steken op 22°C, verder landinwaarts wordt het 25°C tot 29°C, de hoogste waarden in het oosten en zuiden. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen west en noord.

Vooruitzichten

Perioden met zon en warm, later op vrijdag en op zaterdag kans op een bui. In het weekeinde mogelijk tijdelijk minder warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 24 juli tot en met dinsdag 31 juli

Grote kans (rond 70%) op het aanhouden van het droge weertype. De temperaturen liggen vooral de eerste dagen ver boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn