Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag in het (zuid)oosten kans op onweer.

08 juni 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend overheerst de bewolking,maar in het NO eerst nog zonnig en kan het vooral in het zuiden lokaal nog licht regenen. Langs de kust kan er aanvankelijk nog mist voorkomen. In de middag zijn er ook perioden met zon en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag kan er in het uiterste zuidoosten en oosten opnieuw een enkele onweersbui ontstaan, mogelijk met veel neerslag in korte tijd. De maxima lopen uiteen van 18°C langs de zuidwestkust tot 27°C in het oosten. De noordenwind is matig, langs de westkust waait de wind van zee.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden en plaatselijk valt er nog een bui of wat regen. In het zuiden zijn er ook opklaringen en met name in het zuidoosten is er kans op mist. Het koelt niet verder af dan circa 16°C bij een zwakke tot matige noordenwind.

Zaterdag overdag zijn er zonnige perioden en in het oosten is er in de loop van de middag kans op een plaatselijke onweersbui, lokaal mogelijk weer met veel regen in korte tijd. Het wordt opnieuw zomers warm met 25 tot 28°C, in het oosten lokaal mogelijk 30°C. In de kustgebieden waait de wind van zee en worst het niet warmer dan 22°C, op de stranden is mist van zee niet geheel uitgesloten. Elders staat een zwakke tot matige wind uit een noord- tot noordoostelijke richting.

Vooruitzichten

Eerst warm met enkele (onweers)buien. Vanaf volgende week dinsdag overgang naar een koel en wisselvallig weertype met af en toe wat regen of een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 15 juni tot en met vrijdag 22 juni

De kans op maximumtemperaturen rond of iets boven normaal neemt geleidelijk toe naar 60-70%. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40%. Soms vrij veel wind.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn