Friday 7 May
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag lokaal enkele onweersbuien, morgen op meer plaatsen.

30 mei 2018 door Jannes Wiersema

In het zuidoosten en oosten is het vrijwel onbewolkt, elders is het bewolkt. In het noorden en noordoosten komt er lokaal een regenbui voor. In het westen en midden lost de bewolking vanochtend op. In het noorden gebeurt dit pas in de middag, terwijl er aan de westkust bewolking of mist vanaf zee binnen kan drijven. Vanmiddag ontstaan er stapelwolken die lokaal uitgroeien tot enkele regen- of onweersbuien. Hierbij zijn hagel en veel regen mogelijk. De maxima lopen uiteen van 22°C vlak aan zee tot lokaal 28°C in het oosten van het land. De wind komt uit een zuidelijke richting en blijft zwak tot matig. In de westelijke kustprovincies is er in de middag kans op zeewind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er brede opklaringen aanwezig en ontstaan er mistbanken. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind wordt overal noordoostelijk en is zwak.

Donderdag begint op veel plaatsen zonnig, in het zuiden is meer bewolking aanwezig en kan er al een enkele bui voorkomen waarbij ook onweer mogelijk is. In de loop van de ochtend ontstaan overal stapelwolken en komen er op meerdere plekken (onweers)buien tot ontwikkeling. Daarbij is er kans op hagel, windstoten en opnieuw lokaal veel regen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C vlak aan zee tot lokaal 29°C in het oosten en noordoosten van het land. De wind is zwak en komt uit het noordoosten.

Gisteravond viel er lokaal veel regen en was er stevig onweer met zware windstoten van 75 Km/u. Enkelel neerslagaftappingen in Groningen:

Ten Boer: 45,5 mm, Finsterwolde: 33,1 mm, Sint Annen: 27,4 mm, Woldendorp: 19,6 mm, Roodeschool: 9,8 mm

Vooruitzichten

Vrijdag en zaterdag vrij veel bewolking en kans op een (onweers)bui. Vanaf zondag geleidelijk weer meer zon en overwegend droog. Met maxima tussen de 20 en 25°C blijft het vrij warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 06 juni tot en met woensdag 13 juni

Aanvankelijk een vrij grote kans (ca. 60%) op het aanhouden van het vrij warme zomerweer met soms ook een (onweers)bui. Later in de periode neemt de kans op een koeler weertype geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn