Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag meest droog, vanavond en vannacht regen. Morgenochtend veel wind,

01 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vanmiddag laat de zon zich af en toe zien, het blijft dan overwegend droog. Tegen het einde van de middag gaat het in het zuidwesten opnieuw regenen, deze regen breidt zich vanavond verder over het land uit. De maxima liggen rond 9°C. De wind is westelijk en matig tot vrij krachtig en draait in de loop van de middag naar zuidwest.

Vannacht is het bewolkt en regent het langdurig. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is zuidwest en zwak tot matig. In de zuidelijke helft van het land neemt de wind de tweede helft van de nacht fors toe, boven land naar vrij krachtig tot krachtig en in het zuidwestelijk kustgebied naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In het westen en zuidwesten van het land kunnen dan zware windstoten voorkomen tussen 75 en 90 km/uur.

Donderdag overdag begint bewolkt en regenachtig, in de middag wordt het droog en zijn er perioden met zon. De middagtemperatuur bedraagt circa 8°C. Aan het begin van de ochtend is het vooral in het westen en zuidwesten nog onstuimig met in de kustprovincies kans op zware windstoten van 75 tot 90 km/uur. De westelijke wind neemt in de loop van de ochtend af naar matig boven land en in de kustgebieden naar vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt iets verder in kracht af.

Vooruitzichten

Wisselvallig met van tijd tot tijd regen of buien en middagtemperaturen rond of iets boven normaal.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 08 maart tot en met woensdag 15 maart

Grote kans op een overgang naar een rustiger en droger weertype met van tijd tot tijd zon. Later in de periode weer een wat toenemende neerslagkans. Onzekere temperatuursverwachting.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn