Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag op steeds meer plaatsen zon. Morgen zonnig, lokaal tropisch warm

20 juli 2013 door Jannes Wiersema

Een hoog boven Schotland beweegt richting de noordelijke Noordzee. Een frontale band loopt aan de oostflank van dit hoog langs de Noorse zuidwestkust richting Duitse Bocht. Dit front schampt vannacht het noordoosten  maar aan de warme kant is vochtige lucht aanwezig die in een noordelijke stroming het aandachtsgebied wel gaat bereiken. Een rug, die momenteel van west naar oost boven het midden ligt, vlakt af. Overdag bouwt zich vanuit het hoog een nieuwe rug op richting de Duitse Bocht. Deze rug blijft ook zondag min of meer stationair. Ten zuiden van de rug wordt de stroming in het hele land oostelijk en wordt zeer warme lucht aangevoerd.
Vanmorgen komt er in het zuiden hier en daar een opklaring voor, verder is het echter zwaar bewolkt met in het oosten zeer lokaal lichte motregen. Vanmiddag komt er op steeds meer plaatsen ruimte voor de zon. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19 graden op de Wadden tot plaatselijk 25 graden in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

Komende nacht is het helder met in het uiterste noorden plaatselijk grondmist. De minima komen uit tussen 13 graden in het noordoosten tot 17 graden in het zuiden. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Morgen overdag schijnt de zon volop. De temperatuur loopt snel op naar waardes van 24 graden op de Wadden tot lokaal 31 graden in het zuiden. De oostelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

De hoogterug blijft tot en met dinsdag boven ons land liggen en schuit daarna langzaam oostwaarts.Daarachter een laag die trekt in oostelijke richting en een hoogtetrog vanuit dit laag passeert  donderdag ons land , maar neemt daarbij wel in betekenis af. Daarna bouwt zich door warmte-advectie op vrijdag 26 juli tijdelijk weer een rug op net ten oosten van ons land. Deze schuift in het weekeinde van 27-28 juli oostwaarts, waardoor onze omgeving met een zuidwestelijke hoogtestroming te maken krijgt, waarin van tijd tot tijd troggen passeren met buien.

Vooruitzichten

Eerst zonnig, droog en op veel plaatsen tropisch warm. Later in de week toenemende kans op een regen- of onweersbui en waarschijnlijk wat minder warm.

het weer

zaterdag 27 juli tot en met zaterdag 03 augustus

Vrij grote kans (rond 70%) op een overgang naar een weertype met geregeld regen of buien en temperaturen die dalen naar waarden rond of beneden normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn