Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag van het zuidwesten uit regen en later aan de Westkust veel wind

04 november 2012 door Jannes Wiersema

Na een koude nacht (op klomphoogte meldde De Bilt
-2,4º) zijn er vanochtend opklaringen en gebieden met lage bewolking.  Later vanochtend en vanmiddag neemt de bewolking snel toe en trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. Daarna zijn er vooral aan de kust enkele buien, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden. De wind draait van zuid naar oost en is zwak tot matig. Tegen en in de avond draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust tot hard, aan de zuidwestkust tot stormachtig 8 Bft. Aan de westkust zijn dan zware windstoten mogelijk, in Zeeland tot ongeveer 90 km/uur, elders 80-85 km/uur.

In de nacht van zondag op maandag is het wisselend bewolkt met aan de kust nog een enkele bui. De minimumtemperatuur ligt rond 5 graden. De wind is zuidwest tot zuid, zwak tot matig, aan de kust eerst nog vrij krachtig.

Het weer de komende dagen
Wisselvallig en soms winderig
Weerpraatje langere termijn 4 november

Maandag overdag is het half tot zwaar bewolkt met vooral aan de kust buien. De middagtemperatuur wordt 9 of 10 graden. De wind is landinwaarts meest matig uit zuidwestelijke richtingen, aan de kust is de wind vrij krachtig tot krachtig uit noordwest.
De depressieactiviteiten boven het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan zijn volgende week onverminderd groot. Gedurende het grootste deel van de week is het circulatiepatroon overwegend zonaal ofwel een licht meanderende westcirculatie. Voor het Noordzeegebied betekent een en ander meest (licht) wisselvallig weer ofschoon de barometers, dankzij een uitloper van het Azorenhoog, tijdelijk tot 1020-1025 hPa stijgen. Alleen dinsdag blijft het in grote lijnen droog weer.

Tijdens het weekeinde van Sint Maarten gaat de stroming weer sterk meanderen maar daarna ontvouwt zich opnieuw een krachtige westcirculatie.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn