Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag zomers warm en in het zuidoosten kans op onweer, vrijdag koeler.

15 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er naast perioden met zon ook wolkenvelden. Het blijft vanochtend waarschijnlijk overal droog. Vanaf halverwege de middag kunnen in het oosten en zuidoosten enkele regen- en onweersbuien ontstaan. In Limburg kunnen de buien wat zwaarder uitpakken en zijn plaatselijk ook windstoten en hagel mogelijk. Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg. De temperatuur loopt op tot 24°C langs de westkust en 29°C plaatselijk in het zuidoosten. In de loop van de middag koelt het van het westen uit af. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig en draait in de middag naar het westen. Aan de kust en op het IJsselmeer neemt de wind dan toe naar vrij krachtig en langs de zuidwestkust mogelijk krachtig.

Waarschuwing land 0 new

Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan er in het noordoosten een lichte bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is westelijk, zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Morgen overdag is er in het westelijk kustgebied veel zon. Landinwaarts ontstaat er al snel stapelbewolking en in het oosten overheerst in de middag de bewolking. In het uiterste noordoosten kan nog een lichte bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C op de Wadden en lokaal 21°C in het zuidoosten. De wind is west tot noordwest en matig, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied eerst nog krachtig.

Vooruitzichten

Overgang naar zonnig, droog en zeer warm zomerweer. Halverwege volgende week van het noorden uit afkoeling.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 22 juni tot en met donderdag 29 juni

Er is een grote kans (70%) op temperaturen rond of net boven het langjarig gemiddelde, tevens is er sprake van een licht wisselvallig weertype (dagelijks 40-50% kans op neerslag).

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn