Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Vannacht buiige regen, overdag enkele buien.

09 september 2017 door Jannes Wiersema

Het is vanochtend bewolkt en op veel plaatsen valt er (buiige) regen. Vooral in de kustprovincies is er hierbij een kans op onweer. Doordat er in het westen van het land al veel regen gevallen is, kan dit hier en daar tot overlast leiden. in de loop van de ochtend trekt het neerslaggebied naar het oosten, maar kunnen er nog wel enkele buien voor komen. In de middag is er dan ook wat ruimte voor de zon. Later in de middag en in de avond wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog en komen er opklaringen voor. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten en draait in de loop van de ochtend naar het westen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar zondag zijn er opklaringen en kan er lokaal een mistbank ontstaan. Aan de kust komt er nog een enkele bui voor. De zwakke westelijke wind wordt in de loop van de nacht zuid tot zuidwest. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C in het binnenland en 12°C aan de kust.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt en aan de kust is er nog een enkele bui mogelijk. Aan het einde van de middag neemt de bewolking van het westen uit toe en kan er in het westen in de avond wat regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten. In de loop van de dag neemt de wind aan zee toe naar vrij krachtig tot krachtig, later in de avond hard.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met maximumtemperaturen rond 17 graden. Vooral op maandag en woensdag vrij veel wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 16 september tot en met zaterdag 23 september

Grote kans (70%) op rustig en droog weer met maximumtemperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn