Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend bewolkt en lokaal mist, vanmiddag perioden met zon

05 april 2017 door Jannes Wiersema

Het is eerst overwegend bewolkt, in het oosten en zuidoosten komt er lokaal mist voor. Van het noordwesten uit klaart het op en vanmiddag zijn er perioden met zon. Vanavond is er in het noorden en oosten een kans op een lichte bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het Waddengebied tot 15°C in het zuidoosten van het land. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind. In de loop van middag en avond wordt de wind in het noordelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar donderdag zijn er wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 6°C. De noordwestelijke wind is matig, aan de kust af en toe (vrij) krachtig.

Donderdag overdag zijn er vrij veel wolkenvelden. Het blijft droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 12°C. De noordwestelijke wind is meest matig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk vrijwel droog en middagtemperaturen die rond normaal liggen. Zondag veel zon en warm tot mogelijk zeer warm. Maandag volgt een overgang naar een koeler weertype met meer bewolking en van tijd tot tijd regen(buien).

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 12 april tot en met woensdag 19 april

Wisselvallig en middagtemperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn