Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend eerst nevel en mist, vanmiddag enkele stevige (onweers)buien.

31 mei 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint op veel plaatsen nevelig met in het midden van het land lokaal ook dichte mist. De nevel en mist zullen spoedig oplossen. De stranden langs de westkust blijven echter de gehele dag gevoelig voor mist of laaghangende bewolking van zee. Verder hebben we op de meeste plaatsen zonnige perioden. In het uiterste zuiden is er wat meer bewolking en kan er zeer lokaal een bui voorkomen. In de middag ontstaan overal stapelwolken en komen er op meerdere plekken onweersbuien tot ontwikkeling. Daarbij is er ook kans op hagel, windstoten en lokaal veel regen. De maximumtemperatuur loopt vanmiddag uiteen van 25°C in het westen tot lokaal 30°C in het oosten van het land. Op de stranden langs de westkust komt de temperatuur mogelijk niet boven de 20°C uit. De wind is zwak en komt uit richtingen tussen noord en noordoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er opklaringen maar kan er lokaal nog steeds een enkele (onweers)bui voorkomen. Lokaal kunnen er ook enkele mistbanken ontstaan. Met name in de westelijke helft is er kans op mist of laaghangende bewolking die vanaf zee komt binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Vrijdag overdag is het in de oostelijke helft half tot zwaar bewolkt met kans op enkele buien, vooral in het oosten en noordoosten met kans op onweer. Elders zijn er perioden met zon en is de buienkans kleiner, wel kunnen de westelijke kustprovincies in de ochtend te maken hebben met laaghangende bewolking van zee. Deze lost landinwaarts op maar op de stranden blijft het grijs en kil. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C aan zee tot 27°C in het noordoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest.

Vooruitzichten

Tijdelijk minder warm met vooral op zaterdag enkele buien. Na het weekeinde geleidelijk meer zon en vanaf halverwege de week mogelijk weer zomerse temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 07 juni tot en met donderdag 14 juni

Aanvankelijk een vrij grote kans (ca. 60%) op een zomers weertype met geregeld zon maar soms ook een (onweers)bui. Later in de periode neemt de kans op een koeler weertype geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn