Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend enkele buien, daarna meest droog. Zaterdag toenemende wind.

27 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het wisselend bewolkt en er trekken enkele buien van noord naar zuid over het land. In de middag blijft het, op een enkele lichte bui in het noordoosten na, droog. De middagtemperatuur komt uit op zo’n 14°C. De noordwestenwind is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig aan zee. In het noordelijk kustgebied eerst nog mogelijk hard, 7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zaterdag is het half tot zwaar bewolkt en blijft het droog. De minima lopen uiteen van lokaal 7°C in het zuiden tot 12°C in het noordelijke kustgebied. De westenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Zaterdagochtend is er soms wat zon en blijft het droog. In de middag gaat er van het noordwesten uit af en toe regen vallen. Vooral in het noorden en noordoosten gaat het in de avond harder regenen. De maximumtemperatuur wordt circa 14°C en wordt pas in de avond bereikt. De westenwind wordt matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard. In de avond wordt de wind in het noordelijk kustgebied stormachtig met kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Vooruitzichten

In het weekeinde veel wind en van tijd tot tijd regen. Daarna afnemende wind, maar nog steeds dagelijks kans op wat regen. Maandag mogelijk droog. Maximumtemperaturen tussen 12 en 14°C, maandag waarschijnlijk wat frisser.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 03 november tot en met vrijdag 10 november

Aanhoudend wisselvallig met middagtemperaturen die dalen naar ongeveer 10°C. Minima eerst boven normaal, geleidelijk neemt de kans op nachtvorst toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn