Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend langdurig regen, later vandaag vooral in het zuiden droger.

21 december 2018 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en het regent vanochtend langdurig. In de loop van de middag wordt het in de zuidelijke helft van het land overwegend droog. Verder naar het noorden blijft het af en toe regenen. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig. In de noordelijke helft draait de wind vanochtend tijdelijk naar zuidoostelijke richtingen. Elders draait de wind al snel naar zuidwest tot west en trekt van het zuiden uit aan. Boven land wordt de wind matig tot vrij krachtig en vlagerig, in de kustgebieden krachtig en langs de kust soms hard. Met maxima die uiteenlopen van 10°C in het noorden tot 13°C in het zuiden is het zacht voor de tijd van het jaar.

Komende avond en nacht  blijft het bewolkt en wordt het buiig. Plaatselijk kan er onweer of korrelhagel voorkomen. De minimumtemperatuur varieert van 7°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten en de west- tot zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig.

Zaterdag  blijft de bewolking overheersen en komen er verspreid over het land nog enkele buien voor. De maximumtemperatuur verschilt nauwelijks met de voorgaande nacht, 8°C in het noorden en 10°C in het zuiden. De westelijke wind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Zondag nog wisselvallig en (vrij) zacht. Daarna een overgang naar rustig en minder zacht weer met overwegend veel bewolking en weinig neerslag.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 28 december tot en met vrijdag 04 januari

Een grote kans (70%) op het aanhouden van het rustige en meest droge weertype met veel bewolking. Aanvankelijk is de kans op temperaturen iets boven normaal groot (70%), vanaf oudejaarsdag neemt deze af naar 50%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn