Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend op veel plaatsen glad, daarnaast bewolkt en uitbreidende mist

16 december 2018 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking en zeer lokaal valt er motregen,in het Oosten en NO eerst ook nog sneeuw die op een bevroren ondergrond aanleiding tot IJZEL kan geven. Verder liggen er op veel plaatsen nog sneeuwresten. Door dit alles is het op uitgebreide schaal glad. In de loop van de ochtend lopen de temperaturen op en verdwijnt op steeds meer plaatsen de gladheid, het laatst in het noordoosten. De mist in het zuidwesten, midden en westen breidt zich vanochtend en vanmiddag over de rest van het land uit, met uitzondering van het uiterste zuidoosten. De maximumtemperaturen lopen uiteen van ongeveer 2°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht kan het vooral in de noordelijke helft mistig zijn, de zuidelijke helft is zwaar bewolkt. In de loop van de nacht gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De minimumtemperatuur komt uit rond 3°C. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

Morgen overdag trekt het gebied met neerslag naar het noordoosten en kan het daar in de middag nog af en toe regenen. Van het zuidwesten uit klaart het in de loop van de dag op. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind draait van het zuidwesten uit naar west en is matig.

Vooruitzichten

Vrij veel bewolking en met van tijd tot tijd wat regen. Middagtemperaturen rond 7 graden.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 23 december tot en met zondag 30 december

Grote (80%) kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal. Later in de periode toenemende kans op een droog weertype bij temperaturen rond of iets onder normaal

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn