Friday 2 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend regen, later buien.

31 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het bewolkt en regent het geruime tijd. In de middag en avond wordt de neerslag buiig van karakter en zijn er ook droge perioden met af en toe zon. Bij de buien kan lokaal korrelhagel en onweer voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Later in de middag en in de avond draait de wind tijdelijk naar westelijke richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht komen vooral in het noorden en westen nog enkele buien voor, mogelijk winters van karakter en met een kleine kans op onweer. Landinwaarts sterven de buien grotendeels uit en zijn er soms brede opklaringen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het oosten tot circa 5°C aan zee. Landinwaarts kan plaatselijk gladheid ontstaan door bevriezing van natte weggedeelten. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Morgen overdag schijnt de zon af en toe en trekken er enkele buien van west naar oost over het land. Vooral in de ochtend kunnen deze winters van karakter zijn met kans op tijdelijke gladheid. De middagtemperatuur komt uit rond 5°C. Er staat een matige west- tot zuidwestenwind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft.

Vooruitzichten

De eerste dagen (winterse) buien bij maxima rond 5 graden, begin volgende week droog en koud.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 07 februari tot en met woensdag 14 februari

Grote kans (80%) op een wisselvallig weertype met temperaturen rond of onder normaal, kleine kans (20%) op een droog en koud weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn