Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend regen, vanmiddag opklaringen met enkele buien.

15 maart 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en een gebied met regen en motregen trekt van west naar oost over het land. In de middag breekt de bewolking maar van het noordwesten uit trekken enkele buien zuidoostwaarts. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog, maar in Zuid- Limburg blijft de kans op een bui bestaan. De maximumtemperatuur komt uit rond 12°C. De wind draait vanmorgen van zuidwest naar west en neemt toe naar (vrij) krachtig, aan de kust maar krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. De wind wordt bovendien behoorlijk vlagerig. In de middag is er kans op zware windstoten van 75-90 km/u, vooral in het noorden en westen maar lokaal ook landinwaarts. In de avond neemt de wind af.

In de nacht is er veel bewolking met in het zuiden  af en toe regen of motregen. De minima lopen uiteen van lokaal 3°C in het noordoosten en oosten tot 7°C in het uiterste zuidwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige, in het Waddengebied krachtige westenwind. In de loop van de nacht draait de wind in de zuidelijke helft naar zuidwest en neemt af naar zwak, aan zee naar matig. Elders blijft de wind westelijk, maar neemt af naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig.

Morgen in de ochtend gaat het van het zuiden uit overal regenen. In de middag wordt het van het zuidwesten uit droog, maar er blijft veel bewolking aanwezig. De middagtemperaturen liggen tussen 8°C in het noordoosten en 13°C in het midden en zuiden. De wind draait overal naar zuidwest en neemt in de loop van de ochtend en middag toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de kustgebieden is er kans op zware windstoten van circa 80 km/u. In de avond neemt de zuidwestenwind landinwaarts af naar matig.

Vooruitzichten

Eerst nog enkele buien, vanaf dinsdag droog weer met ’s nachts kans op lichte vorst.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 22 maart tot en met vrijdag 29 maart

Grote (70%) kans op aanhoudend rustig en droog weer. Temperaturen rond normaal met een vrij brede spreiding.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn