Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend veel wind en eerst regen, later vandaag en morgen winterse buien

11 februari 2018 door Jannes Wiersema

Het regent op veel plaatsen. De regen trekt vanochtend naar Duitsland, waarna de zon af en toe te zien is. In de loop van de middag en avond komen er enkele pittige buien voor, die vooral in de avond een winters karakter kunnen krijgen met bovendien kans op onweer. De wind draait vanochtend van zuid tot zuidwest naar west. Boven land staat een overwegend vrij krachtige wind, aan zee is de wind hard, in het noordelijk kustgebied stormachtig. Tevens komen er in het noordwestelijk kustgebied lokaal zware windstoten voor van 75-90 km/uur. Vanmiddag neemt de wind af naar matig, aan zee naar (vrij) krachtig. De middagtemperatuur komt uit rond 6°C.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Ook komende nacht komen er winterse buien voor, mogelijk ook met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt en de kans op gladheid door winterse buien of door bevriezing van natte weggedeelten is groot. De westenwind is matig boven land, (vrij) krachtig aan zee.

Morgen overdag komen er vooral in het noorden en oosten winterse buien voor. Er zijn ook perioden met zon en de middagtemperatuur komt op 4 à 5°C uit. In het noordoosten kan de hele dag lokale gladheid optreden ten gevolge van winterse buien, elders verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend. De wind waait uit west tot zuidwest, is matig en neemt aan zee af naar matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

Dinsdag zonnige perioden en overwegend droog. In de tweede helft van de week wisselvallig met aanvankelijk nog kans op winterse neerslag. De eerste nachten nog lichte vorst en plaatselijke gladheid, daarna zowel overdag als ’s nachts enkele graden zachter.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 18 februari tot en met zondag 25 februari

Aanvankelijk een grote kans (80%) op wisselvallig weer met temperaturen rond de langjaargemiddelde waarden. Later in de periode neemt de neerslagkans af naar ca. 25% en neemt de kans op een vrij koud weertype toe naar 30-40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn